Ön offline van
Gyermeknap_banner_960x390px.jpg

10 ötlet, amivel emlékezetessé teheted a gyermeknapot!

1.    Süssetek közösen sütit! 
A legtöbb apróság imád a konyhában sündörögni, ezért is olyan népszerűek a játékkonyhák. Szerencsére a neten rengeteg olyan sütireceptet lehet találni, aminek az elkészítésébe be lehet vonni a gyerekeket. Bár a kisebbek folyamatos felügyeletet igényelnek, a közös sütés jó móka és olyan élményekkel gazdagítja a porontyokat, amit sokáig emlegetni fognak. 
2.    Tartson tovább az esti meseolvasás!
A lurkók nem szeretnek korán lefeküdni, ezért minden ürügyet megragadnak, hogy tovább maradhassanak fent. Gyermeknap alkalmából azonban tovább tarthat az este, így beleférhet a hosszabb mese, sőt akár kettő is. A mesélést bábozással, pizsamás diavetítéssel vagy közös kakaó készítéssel tehetjük különlegessé. 


3.    Építsetek indiánsátrat! 
Minden gyerkőcnek szüksége van egy búvóhelyre, ahol elmerülhet a saját fantáziavilágában. Ezért olyan népszerű az indiánsátor, ami nemcsak ideális délutáni pihenőhely az apróságoknak, de mesesarokként is használható. Néhány rúdléc, kötél, és szögek segítségével az indiánsátor házilag is elkészíthető, és remek táborhely lehet belőle akár beltérben, akár a teraszon, vagy a kertben. 

 

4.    Látogassatok állatokat!
Bár sokan ellenzik az állatkerteket, ezek az intézmények kiemelt szerepet játszanak a veszélyeztetett fajok védelmében, emellett fontos ismeretterjesztő szerepet töltenek be. Hazánkban számos olyan állatkert van, ahol az állatok jól érzik magukat, de felkereshetünk vadasparkot is, vagy vállalhatunk önkéntes sétáltatást egy kutyamenhelyen. A lényeg, hogy megtanítsuk csemeténket az állatok szeretetére és óvására. 

 

5.    Ismerkedjetek meg a magyar népszokásokkal!
Gyermeknap alkalmából minden évben változatos családi programokat kínálnak a skanzenek és falumúzeumok. A gyerekek a legkülönbözőbb hagyományőrző foglalkozások keretében ismerhetik meg a régmúlt örökségét és a népi hagyományokat, miközben remek szabadtéri élményekben lehet részük. 

6.    Gyűjtsetek kavicsot!
Nincs is annál jobb tavasszal, mint egy fagyizással összekötött vízparti séta, ahol kacsákat és hattyúkat etethetünk, és megtaníthatjuk gyermekünket „kacsázni” (vagyis úgy dobni el a lapos kavicsot, hogy az hosszan bukdácsoljon a víz tetején). A szebb formájú lapos kavicsokat össze is gyűjthetjük, és otthon alapos megtisztítás után akrilfestékkel vagy temperával gyönyörű motívumokat festhetünk rájuk. 
7.    Mozogjatok együtt! 
Mikor biciklizett utoljára együtt a család? Mikor voltatok közösen görkorizni? És uszodában vagy lovagolni? A közös sportolásnak most jött el az ideje. Ha nem szeretnétek sokat költeni, kevés pénzből is lehet túrázni vagy kirándulni. A lényeg, hogy a természet és a mozgás szeretetére szoktassuk a gyerekeket, még mielőtt kialakulna náluk az internetfüggőség. 

 

8.    Látogassatok el egy játszóházba vagy szabadulószobába!
Önfeledt szórakozást garantálnak a gyerekeknek, és az őket kísérő felnőtteknek a játszóházak, ahol óriási területen csúszda, mászófal, elektromos autó, billiárd, csocsóasztal, léghoki és még sok más érdekesség vár rájuk. A nagyobb gyerekeknek élményteli kikapcsolódást kínálnak az izgalmas csapatjátékra épülő szabadulószobák. A törökbálinti Auchan Korzón mindkettőt megtaláljátok.  

9.    Próbáljatok ki egy kalandparkot, vagy a gokartozást, bobozást!
Régi sztereotípia, hogy a fiúk szeretnek fára mászni, pedig sok olyan kislány is van, aki imádja az ügyességi játékokat. Nekik találták ki a szabadtéri kalandparkokat, ahol a fák között kötélhidak és más eszközök segítségével kell az akadálypályákon áthaladni. A gokart- és bobpályák is nagyszerű lehetőséget nyújtanak a szabadidő aktív eltöltésére az egész család számára. 


 
10.    Lepd meg egy készségfejlesztő játékkal vagy társassal!
Az Auchan Korzók játék- és ajándékboltjaiban számos olyan ajándékötletet találsz, amivel megörvendeztetheted csemetédet gyermeknap alkalmából. Remek meglepetés az olyan játék, ami összehozza a családot, például egy izgalmas társas, tollaslabda szett, gyermek barkácskészlet, bűvészdoboz, labda, esetleg puzzle. A lényeg ne az ajándék nagyságán, hanem az együtt töltött idő minőségén legyen. 


Minden kedves vásárlónknak élményteli gyermeknapot kívánunk!